Картопляні фокачині

300 г борошна, 150 мл теплого молока, 50 г вершкового масла, 13 г свіжих дріжджів, 6 г солі, 200 г картопляного пюре.
Відварити картоплю, почистити й розім’яти гарячою в пюре.
В чашку міксера просіяти борошно, додати свіжі дріжджі й добре розмішати з борошном.
Покласти м’яке вершкове масло, влити тепле молоко й замісити тісто. Додати сіль і картопляне пюре. Вимішувати 5 хвилин, тісто має бути м’яким. Поставити в тепле місце до збільшення обсягу вдвоє.
Духовку нагріти до 220°С. Підросле тісто обім’яти й розкатати шаром товщиною 0,5 см. Вирізати кружечки формочкою.
Викласти на лист, вкритий папером для випічки, й випікати в нагрітій духовці 15 хвилин або поки не стануть золотавими.
Після випічки можна змастити часниковою олією і присипати великою сіллю. Так само можна випікати фокачині на сковороді. Розрізавши корж, ми бачимо всередині порожнину: її дуже зручно начиняти салатами. Розмір коржа можна робити різний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

www.000webhost.com