Картопля Сен-Флорентен

Для цієї страви вам знадобляться: вермішель дрібна яєчна – 70-100 г, борошно – 130-150 г, шинка сиров’ялена – 100 г, картопля крохмалиста – 1,5 кг, сухарі панірувальні – 80-100 г, перець чорний свіжомелений, олія для фритюру, сіль, масло вершкове – 50 г, яйця – 6 шт., горіх мускатний – 0,3 ч. л.
Картоплю почистити, розрізати на 3-4 частини, відварити в киплячій підсоленій воді до готовності. Підсушити під кришкою, на найменшому вогні. Поверхня картоплі має побіліти. Протерти її через сито в каструлю, додати мускатний горіх, сіль, перець, вершкове масло і трохи прогріти, постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити.
Додати в пюре 4 жовтки, потім дрібно нарізану шинку. 2 яйця збити з 2 білками й щіпкою солі в піну.
Вермішель стовкти у велику крихту, змішати з панірувальними сухарями й перцем.
Картопляну масу викласти на притрушений борошном стіл, якщо вона розповзається, додати трохи борошна. Розкатати масу ковбаскою діаметром 1,5-2 см і нарізати невеликі довгасті шматочки.
Кожний шматочок обваляти в борошні, насадити на виделку й занурити спочатку в яєчну суміш, потім обваляти в паніруванні, злегка вдавлюючи його в картопляну масу виделкою і формуючи пласкі батончики. Смажити в розігрітій до 160-180°С олії до золотавої скоринки.
Викласти на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Одразу ж подавати до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *