Скумбрія з овочами

Cкумбрія – 1 шт.; гострий перець – 0,5 шт. (або за смаком); лимон – 3 тонкі скибочки (або за смаком); помідори – 1 шт.; цибуля порей – 1 шт.; кріп, зелень – за бажанням; олія (для смаження риби) – 3 ст.  л.; олія (для овочевої суміші) – 1 ст. л.; сіль, цукор, лимонний сік – за смаком.
Скумбрію звільнити від нутрощів, помити, обсушити серветками. Обробити скумбрію на філе. Філе скумбрії злегка посолити й посипати перцем.
Налити в сковороду олію, нагріти її й обсмажити в ній філе скумбрії з кожного боку по 3 хвилини. Обсмажену рибу викласти на блюдо.
Для овочевої суміші нарізати всі овочі дрібними кубиками: спочатку помідори, потім гострий перець і цибулю порей. Можна використовувати всі частини цибулі, а можна тільки білу або тільки зелену, вибирайте самі, як вам захочеться. Подрібнити зелень. Часточки лимона нарізати дрібними шматочками. Змішати всі овочі в одній мисці. Посолити, додати цукор, лимонний сік.
Отриману овочеву суміш перекласти в сотейник і поставити на вогонь. Додати олію. Довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
Філе скумбрії рясно полити овочевою сумішшю. Скумбрія з овочами готова, вона смачна: як гаряча, так і холодна страва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *