БАСКСЬКИЙ ПИРІГ ІЗ ЧЕРЕШНЕЮ

50 г цукру, 150 г вершкового масла, 2 жовтки, 2 ст. л. рому, 280 г борошна, цедра 1 лимона, черешня.
Цукор змішати з натертою цедрою одного лимона і розм’якшеним маслом. Додати жовтки й ром. Розмішати в ніжну масу і поступово вмішати борошно, щоб тісто вийшло ніжним і м’яким. Розділити тісто на дві частини (1/3 і 2/3). Більшу розкaтати й вистелити дно та боки форми. Наколоти виделкою і викласти свіжі черешні без кісточок і присипати мигдальною крихтою.
Тісто, що залишилося, тонко розкaтати і накрити пиріг, наколоти виделкою для виходу пари. Поставити в холодильник на годину. Пекти при 180°С 40 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *