Помідори знижують ризик онкології

Як виявилося, щоденне споживання помідорів удвічі знижує ризик розвитку пухлин і раку шкіри. Такого висновку дійшли вчені з Університету штату Огайо, після проведення експериментів з лабораторними мишами.
Докладні результати дослідження були опубліковані в науковому періодичному виданні Scientific Reports.
У рамках експерименту біологи відзначили, що самці миші, які щодня одержували томатний порошок (10% від загальної кількості денного раціону), практично не проявляли негативні наслідки, перебуваючи довгий час на сонці, під впливом ультрафіолету.
Перша група мишей одержувала харчову добавку у вигляді томатного порошку впродовж 35 тижнів, у той час як миші другої групи зовсім не одержували ні томатного порошку, ні помідорів.
Порівнявши стан мишей обох груп після щоденного перебування на сонці, вчені виявили, що група, яка одержує томатний порошок, має як мінімум на 50% менше активізованих ракових клітин від високої дози ультрафіолету ніж ті миші, які зовсім не споживали помідори і їхні похідні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

www.000webhost.com