Які вітаміни варто приймати восени?

Існує поширена думка, що за літо організм набирає вітаміни на цілий рік. Насправді ж, як тільки людина перестає споживати в їжу свіжі овочі та фрукти, частина вітамінів миттєво з організму зникає й починається авітаміноз.
Аби цього не сталося, слід обов’язково поповнювати свій раціон з інших джерел. Зокрема, наступними водорозчинними вітамінами, що їх потрібно споживати восени:
Вітамін В1 (тіамін) бере участь в обміні вуглеводів, його відсутність призводить до появи болів у м’язах , проблем із серцем і нервовою системою.
Міститься в зародках зернових культур, печінці, пивних дріжджах.
Живе пиво може служити джерелом вітаміну В1.
Вітамін В2 (рибофлавін) відповідає за зір, бере участь у процесах росту.
Міститься в дріжджах, м’ясі, молочних продуктах, рибі, помідорах, цвітній капусті, шпинаті.
Вітамін В3, він же вітамін РР, він же нікотинова кислота.
Дуже важливий, тому без нього в організмі не синтезується майже жоден гормон.
Якщо ви не хочете бути апатичним, слабким, розсіяним – тоді вам потрібен цей вітамін. Він міститься в кукурудзі, молоці й печінці.
Вітамін В6 бере участь в обміні жирів.
Його нестача призводить до погіршення стану серця й судин, а також до захворювання печінки.
Міститься в дріжджах, цільному зерні, горіхах.
До речі, цікавий факт. Вітаміни групи В можуть синтезуватися в організмі здорової людини за умови нормальної роботи кишківника.
Вітамін С, аскорбінова кислота.
Найбільш актуальний вітамін, тому що в організмі людини не синтезується взагалі.
При цьому варто знати, що в людей, які палять, вітамін С практично не засвоюється. Тож не паліть і їжте будь-які салати, шипшину, смородину, суницю.
Також знайте: аскорбінова кислота зберігається у варенні та сухофруктах.
Восени крім споживання відновлюваних водорозчинних вітамінів необхідно частіше бувати на сонці, бо вітаміни групи Д, що відповідають за міцність кісток, синтезуються в організмі людини лише під впливом ультрафіолету.
Абсолютно обґрунтованим в осінній період є прийом полівітамінів.
Не варто думати, що синтетичні вітаміни гірше натуральних, просто потрібно приймати їх разом із їжею, щоб жиророзчинна частина вітамінів змогла всмоктатися.
Вибираючи конкретний препарат, орієнтуйтеся на склад, що в ньому мають бути означені вище вітаміни.
Виробник повинен бути відомим, переважно європейським, тому що якісні полівітаміни зазвичай не синтезується в країнах третього світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

www.000webhost.com