Заправка для борщу на зиму

Олія – 200 мл, морква – 1 кг, цибуля – 1 кг, помідори – 1 кг, буряк – 3 кг, болгарський перець – 1 кг, вода – 0,5 л, сіль – 3 ст. л., цукор – 7 ст. л., оцет столовий 9% – 150 мл, зелень петрушки і кропу – 200 г.
Отже, спочатку підготуємо овочі. Помідори обдайте окропом, потім занурте в холодну воду. Шкірка буде легко зніматися. Зніміть її та дрібно поріжте помідори.
Буряк і моркву потріть на великій тертці, цибулю і перець наріжте кубиками. З перцю попередньо слід видалити насіння. Зелень подрібніть.
У чавунному казанку розігрійте олію без запаху і протушкуйте в ній моркву 5-7 хвилин.Туди ж додайте цибулю і обсмажте з морквою ще 10 хвилин. Постійно помішуйте.
Потім влийте воду і додайте буряк. Добре перемішайте і протушкуйте ще 15 хвилин.
Потім додайте перець і помідори. Всипте цукор, сіль, долийте оцет, все ретельно перемішайте. Під накритою кришкою тушкуйте 10 хвилин.
Додайте зелень, перемішайте і протушкуйте ще 10 хвилин. Заправка готова.
Гарячу заправку розкладіть по чистих, сухих стерилізованих банках, закрийте кришками. Банки із заправкою переверніть догори дном і вкутайте ковдрою. Після охолодження можна відправити їх у комору, льох або холодильник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *