Домашній сир із зеленню і кмином

1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 4 ч. л. солі (або за смаком), 1/3 ч. ложки червоного гострого перцю, щіпка кмину, 1 зубок часнику, невеликий пучок різної зелені: кріп, кинза, зелена цибуля.
У каструлю вилити молоко й кефір, поставити на плиту. Не доводячи до кипіння, влити тонкою цівкою в гарячу молочно-кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйця. Довести до кипіння й варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки.
Зняти з вогню, дати охолонути 1-2 хвилини й додати здрібнену зелень і червоний перець, видавити зубок часнику (або що-небудь на свій смак).
Вилити масу в друшляк, застелений марлею, складеною у 2 шари. Вирівняти сирну масу ложкою. Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці.
Потім марлю розкрутити, кругляшок сиру, що утворився, прикрити краєм марлі, зверху накрити блюдцем і поставити на нього який-небудь гніт (згодиться, наприклад, банка з водою, закрита кришкою). Прибрати в холодильник на кілька годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *