Гарбузово-апельсиновий торт

Для тіста: гарбуз (очищений) – 400 г, яйце куряче – 4 шт., борошно пшеничне – 400 г, цукор – 200 г, олія – 1 склянка, цедра цілого апельсина, горіхи волоські – щедра жменя, розпушувач тіста – 2 ч. л., кориця – 2 ч. л., сіль – дрібка. Для крему: цукор – 50 г, сметана (жирність 15%) – 700 мл, цукрова пудра – 150 г, сік цілого й цедра половини апельсина.
Сирий гарбуз натерти на дрібній тертці й подрібнити горіхи. Яйця збити з цукром (вінчиком). Додати масло й цедру, перемішати. Окремо змішати борошно, розпушувач, сіль і корицю. Усе з’єднати, додати гарбуз і горіхи, перемішати: тісто за консистенцією нагадує тісто на оладки.
На пергаментному папері намалювати коло за розміром бажаного торта (при діаметрі 25-26 см, має вийти 5 коржів). Ложкою розмазуємо тісто по периметру кола. Випікати коржі по одному в попередньо розігрітій до 180°С духовці 10-15 хвилин.
Апельсиновий сік проварити на маленькому вогні із цукром до загустіння (близько 15 хвилин) і дати охолонути. Сметану змішати з цукровою пудрою, увести сироп і додати цедру.
Остиглі коржі рясно змазати кремом. Залишити торт на ніч у холодному місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *