Смажений фарш з овочами та рисом

Цибулина середня – 1 шт., стебло селери – 1 шт., солодкий перець середній – 1 шт., баклажан середній – 1 шт., морква середня – 1 шт., часник – 3 зубки, яловичий фарш – 600 г, томатна паста – 1 ст. л., довгозерний рис – 150 г, вода – 360 мл, сіль – за смаком, консервована кукурудза – 200 г, невеликий пучок петрушки – 20 г.
Дрібно січемо цибулю. Селеру нарізаємо тонкими скибочками впоперек. Баклажани, перець і моркву нарізаємо дрібними кубиками 0,5-0,7 см. Подрібнюємо часник.
У сотейнику на середньо-сильному вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо цибулю й селеру і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо часник, моркву, перець і баклажани, смажимо ще 3-4 хвилини. Додаємо фарш і смажимо, помішуючи, поки він не втратить рожевий колір. Додаємо томатну пасту й готуємо, помішуючи, ще хвилину. Додаємо рис. Перемішуємо, вливаємо воду й сіль за смаком. Доводимо до кипіння й готуємо під кришкою на невеликому нагріванні до готовності рису, близько 15-20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо кукурудзу.
У готовий рис додаємо дрібно нарізану петрушку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *