Гарбузовий татин із яблуками

2 великі яблука, 4 ст. л. цукру з гіркою, 30-40 г вершкового масла, 2 ст. л. коньяку.
Для тіста: 170-180 г гарбузового пюре, 120-130 г масла (збити з цукром), 120 г цукру, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача, 1 повна з гіркою склянка борошна (до густого тіста).
Масло розтопіть у формі, де будете пекти (26 см), додайте алкоголь, рівномірно посипте цукром і потримайте на вогні до легкого коричневого кольору. Не мішати!
Очищені яблука наріжте скибочками середньої товщини й розкладіть у формі поверх карамелі. Залийте все тістом.
Для тіста треба збити масло з цукром, продовжуючи збивати, додати по одному яйця, потім – гарбузове пюре. Всипати борошно з розрихлювачем, ретельно перемішати. Випікати при температурі 180°С 45 хвилин. Теплим перевернути на блюдо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *