Пісний грибний плов

Рис – 500 г, печериці – 300-400 г, морква – 2 шт., ріпчаста цибуля – 2 шт., олія – 100-150 г, сіль, перець – за смаком, свіжа зелень – за смаком.
Рис промити, залити теплою кип’яченою водою. Тим часом у розігрітий чавунець налити олію. Додати здрібнену цибулю й пасерувати до прозорості. Всипати очищену й натерту моркву.
Гриби помити, нарізати тонкими пластинками. Коли морква стане м’якою, додати печериці, тушкувати до готовності. Додати рис і готувати, помішуючи, 1-2 хвилини.
Влити в чавунець 500 мл окропу й накрити його кришкою. Тримати на слабкому вогні 15 хвилин. Потім рис посолити, додати спеції. За необхідності долити окропу.
Акуратно перемішати й готувати ще 15 хвилин під кришкою. Подавати плов гарячим, посипати зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

www.000webhost.com