Печена картопля з оселедцевим соусом

6 великих картоплин, сіль – за смаком, 400 г філе оселедця, 1 маленька червона або біла салатна цибулина, 2 зубки часнику, 100 г корнішонів, невеликий пучок кропу, 600 г сметани (від 25% жирності).
Картоплю ретельно миємо щіткою. Наколюємо в декількох місцях зубочисткою, натираємо сіллю й рослинною олією. Кожну картоплину загортаємо у фольгу. Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку та запікаємо до готовності, близько години. Для перевірки протикаємо картоплю дерев’яною шпажкою – вона має легко входити в картоплину.
Готуємо соус. Дрібно нарізаємо оселедець, корнішони, цибулю, часник і кріп. Додаємо сметану і перемішуємо. При необхідності додаємо трохи солі.
Готову картоплю виймаємо з фольги, надрізаємо і розкриваємо. У надріз кладемо соус і подаємо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *