Салат «Кісточка»

Вам знадобиться:  300-350  г м’якоті яловичини; 4 яйця; 100 г солоних / маринованих огірків; 100 г корейської моркви; 100 г цибулі (біла ріпчаста), майонез; лавровий лист, перець горошком і мелений; сіль за смаком; 1-2 ложки олії.
Приготування: Насамперед потрібно відварити м’ясо. Залити в каструлі шматок яловичини водою, покласти кілька горошин перцю, лавровий лист. Варити м’ясо потрібно до готовності, а це близько 40-50 хвилин після того, як закипить вода. Готове відварене м’ясо остудити, потім нарізати невеликою соломкою.
Цибулю почистити і тонко порізати соломкою. На сковорідці з розігрітою олією обсмажити її до золотистого відтінку, а потім остудити.
Яйця зварити круто, остудити в холодній воді і почистити. Білок і жовток відокремити один від одного і потерти на дрібній тертці в різні ємності. Солоні огірочки нарізати соломкою і при необхідності покласти в друшляк, щоб прибрати зайвий розсіл.
У мисці змішати корейську моркву, відварене м’ясо, обсмажену цибулю, жовтки і солоні огірки. Додати майонез, перемішати і спробувати салат на смак. При необхідності можна додати сіль і перець, а також зелень.
На плоску тарілку викласти салат у формі кістки, трохи утрамбувати його, щоб не розвалювався. Зверху покрити салат тертими білками, для отримання красивої білої кісточки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *