Варення з апельсинових кірок

Апельсини – 3 шт., цукор – 300 г, вода, сік лимона.
Апельсини ретельно миємо, потім обдаємо окропом і кожний розрізаємо на 4 частини. М’якоть можна з’їсти і приготувати щось іще, а от зі шкірки зрізуємо внутрішній білий шар.
Підготовлені шкірки нарізаємо смужками і кладемо в миску. Заливаємо холодною водою й залишаємо на 7-8 годин. За цей час кілька разів поміняємо воду.
Зливаємо воду. Звертаємо кожну смужку рулетиком і нанизуємо на голку з ниткою. Виходить довге намисто. Кладемо апельсинове намисто в каструльку, заливаємо водою і варимо на середньому вогні 20 хвилин після закипання. Потім зливаємо гарячу воду і знову заливаємо холодною. Цю процедуру потрібно повторити 4 рази. Потім виймаємо завитки і даємо стекти воді.
У каструлю наливаємо 300 мл води й насипаємо 300 г цукру. Ставимо на вогонь і доводимо сироп до кипіння. Кладемо в нього завитки (краще відразу зняти їх із нитки) й варимо на середньому вогні близько півгодини. Даємо варенню повністю охолонути. Потім додаємо сік лимона і ще раз проварюємо півгодини. Розливаємо по баночках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

www.000webhost.com