Лікування пшоном: панкреатит, хвороби печінки, жовчного міхура і не тільки

Зерна проса (пшоно) містять багато калію, магнію, вітаміни групи В. Як лікарську сировину використовують зерна проса та висівки.
Пшоно виконує сечогінну й потогінну дію та використовується при лікуванні водянки. Воно сприяє зміцненню зламаних і ушкоджених кісток і з’єднанню м’яких тканин, а також загоєнню ран.
Пшоно дає силу, зміцнює м’язову систему, лікує хвороби печінки. Воно містить жири, велику кількість вуглеводів, вітамінів і мікроелементів. У ньому є мідь і марганець – тому пшоно має здатність стимулювати кровотворення. А магній, до того ж, сприяє розширенню коронарних судин.
Виявлено здатність пшона виводити з організму залишкові антибіотики та продукти їхнього розкладання (при прийомі антибіотиків рекомендується щодня їсти пшоняну кашу) і тим самим зменшувати ріст пухлин.
Пшоняну кашу та куліш використовують при недокрів’ї, хворобах серцево-судинної системи, печінки та нервової системи.

ЛІКИ ІЗ ПРОСА В НАРОДНІЙ МЕДИЦИНІ

При панкреатиті:
1 склянку пшона залити в каструлі (емальованій, без відколів) 2 літрами води й варити до повного розварювання крупи. Окремо на тертці натерти близько склянки гарбуза, додати в каструлю із пшоном і варити ще 3-5 хвилин. Злегка посолити, влити 1 чайну ложку олії та з’їсти на вечерю.
Тривалість лікувального курсу 3 тижні. Через 10 днів повторити цілющу вечерю –запальний процес у тканинах підшлункової залози зменшується істотно.
При ішемічній хворобі серця:
прокалити пшоно на дуже сильному вогні, але так, щоб воно не змінило колір. Третину склянки цього прожареного пшона промити, додати 750 мл води й зварити кашу на повільному вогні. Сіль і мед можна додати за смаком.
Пшоняну кашу хворим на серце рекомендується споживати щодня, тому що пшоно багате на калій. Крім того, для стимуляції роботи серця корисно додавати, за можливості, в усі кулінарні страви кардамон.
Для вигнання солітера:
потрібно змішати 1 головку часнику з 1 сирим жовтком свіжого яйця й 1 жменею сирого пшона. Подрібнити, розітерти й розвести відфільтрованою водою до рідкого стану.
Випити за один раз. Такою сумішшю можна вивести солітера за один раз.
При циститі:
взяти півсклянки пшона, злегка промити. Воду злити, а пшоно перекласти в літрову банку й налити склянку води кімнатної температури. І енергійно збивати рукою, м’яти пальцями. Вода зробиться білястою – її всю й треба випити.
За день випивати стільки, скільки зможете – обмежень немає. Болі в сечовому каналі та міхурі припиняються майже миттєво. Часті позиви теж перестають турбувати. Для повного рятування від циститу пити потрібно хоча б тижнів два, а з використаного пшона можна варити кашу – піде тільки на користь.
Зубний біль, гайморит:
для зігрівального ефекту потрібно насипати в полотняний мішечок прожарене на сковороді (і не остигле) пшоно. Прикласти мішечок із гарячим пшоном до хворого місця. За відсутності пшона такий же ефект дає застосування солі грубого помелу.
При цукровому діабеті:
потрібно просо (неочищене пшоно) промити під проточною водою і злегка підсушити. Залити окропом. Настоювати 2 години. Процідити, пити по половині склянки тричі на день між прийомами їжі.
При хворобі печінки та жовчного міхура:
дуже корисно з’їдати щодня кашу з м’якоті гарбуза та пшона.
Така ж дієта показана при коліті з недостатнім спорожнюванням кишечника, також при слабкій моторній функції кишечника, порушенні обміну речовин і набряках.
При кон’юктивіті:
взяти 1 ст. л. крупи (пшона), промити, залити 1 склянкою води, варити 10-15 хвилин, 2 години настояти. Відваром цим промивати очі до та після сну. Добре підходить це лікування й дітям.

Попередження та протипоказання

При колітах, особливо в людей похилого віку, пшоно може викликати закрепи – це треба врахувати і вжити необхідні заходи. При гастриті з підвищеною кислотністю часто спостерігається печія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

www.000webhost.com