Ризький яблучний пиріг

Для тіста: кефір – 0,5 л, маргарин – 250 г, борошно – 900-1000 г, цукор – 2 ст. л., яйця – 2 шт., сода – 1 ч. л., сіль – 1/4 ч. л.;
для начинки: яблука (краще з добре вираженою кислинкою), кориця, горіхи, родзинки (за бажанням).
Змішайте кефір, цукор, збиті злегка яйця і розм’якшений маргарин до однорідної суміші. Додайте просіяне борошно й соду. Замісіть тісто. Воно має обов’язково вийти м’яким, нелипким і еластичним.
Яблука почистіть від шкірки й видаліть середину. Поріжте невеликими шматочками.
Розділіть тісто на 4 однакові шматки. Кожний розкачайте дуже тонко. Рівномірно викладіть яблука, використовуючи для цього всю поверхню тіста. Додайте горіхи, родзинки, корицю. Акуратно згорніть рулет, так, щоб тісто залишилося неушкодженим. Викладіть на лист. При бажанні можна змастити верх збитим яйцем. Випікайте в попередньо розігрітій до 180°С духовці до готовності.
Тіста, що виходить із цих інгредієнтів, вистачає на 4 пироги. Ви можете або випікати їх відразу, або частину тіста покласти в морозилку. Тоді наступного разу вам не потрібно буде готувати тісто. Достатньо буде розморозити вже готове й обробити його на дошці, присипаній борошном, поки не зникне липкість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *