Press "Enter" to skip to content

Глазуровані сирки

Сир кисломолочний (сухий, жирність 9%) – 200 г, молоко, згущене із цукром – 35 г, масло вершкове – 25 г, ванілін – за смаком. Глазур: шоколад темний – 100 г, какао-масло – 10 г, олія – 10 г.

Якщо сир дуже зернистий, збийте його блендером або протріть через сито.

Вершкове масло розтопити й дати трохи охолонути. Потім змішати масло, сир і згущене молоко до однорідної кремової маси. Для додання сиркам ніжного аромату, згущенку (або інший підсолоджувач) можна змішати з ваніліном.

Сирну начинку перекласти в кондитерський мішок, видавити в силіконову форму й розгладити кондитерською лопаткою. Форму поставити в морозилку мінімум на 1 годину.

Для шоколадної глазурі на паровій бані розтопити шоколад і какао-масло, додавши наприкінці  олію. Глазур перелити у вузьку високу склянку.

Витягти заготовку для сирка з форми, наколоти на зубочистку і вмочити в глазур. Зайвій глазурі дати стекти назад у склянку, а потім сирок перекласти на фольгу. Шоколад на замороженому сирі застигає майже миттєво. Подавати відразу після застигання глазурі.

Be First to Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *