Press "Enter" to skip to content

Велике американське шоколадне печиво

Борошно пшеничне – 190 г, какао-порошок – 50 г, сода – 3 г, цукор коричневий – 240 г, мед рідкий – 15 г, масло вершкове – 170 г, яйце куряче – 1 шт., шоколад гіркий (70%) – 100 г.

Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким, придатним для збивання.

У глибокій мисці  змішати борошно, какао-порошок і соду. Окремо змішати коричневий цукор і мед.

Міксером збити розм’якшене вершкове масло до пишного стану, потім додати суміш цукру й меду й збивати ще 3-5 хвилин.

У масляну суміш через дрібне сито частинами додати суміш борошна, какао й соди. Вмішавши ложкою одну частину сухих інгредієнтів, додати наступну. Повинно вийти грузле й липке тісто. Плитку шоколаду подрібнити ножем і вмішати в тісто.

Тісто загорнути в плівку й прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Тісто розділити на 8 рівних частин. Кожний шматочок тіста скачати в кульку, а потім розплющити його.

Розкласти заготовки на лист, залишаючи багато вільного місця між ними, адже при випіканні печиво розтечеться. Випікати шоколадне печиво в розігрітій до 160-170°C духовці близько 20 хвилин.

Готове печиво хрустке по краях, але серединка ще досить-таки рідка. Дайте йому трохи охолонути, не знімаючи з листа. Через 10-15 хвилин серединка затвердіє й печиво можна буде перекласти на кулінарну решітку для остаточного остигання.

Be First to Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *