Чорний хліб вважають альтернативою білому, але він також має шкідливі властивості. Фахівці радять бути обережнішими з цим продуктом. Так, за словами британського дієтолога Майкла Мослі, справжній чорний хліб корисний для діабетиків, він уповільнює процес зростання рівня глюкози в крові. Але сучасні виробники замість використання борошна з певних сортів зернових можуть просто шахраювати, додаючи барвники. Крім того, в деяких видах продукту є шкідливі добавки, які повинні підсилювати смак. Такі інгредієнти загрожують підвищенням вмісту цукру в крові. Тому чорний хліб краще замінити цільними злаками. В раціон можна додати кіноа, ячмінь, гречку, бобові, а також булгур, жито тощо. Ці продукти є джерелом складних вуглеводів, здатних перешкоджати різким коливанням глюкози в крові.

Дієтологи забракували чорний хліб
More from Корисно знатиMore posts in Корисно знати »
Be First to Comment