Press "Enter" to skip to content

Дієтологи забракували чорний хліб

Чорний хліб вважають альтернативою білому, але він також має шкідливі властивості. Фахівці радять бути обережнішими з цим продуктом. Так, за словами британського дієтолога Майкла Мослі, справжній чорний хліб  корисний для діабетиків, він уповільнює процес зростання рівня глюкози в крові. Але сучасні виробники замість використання борошна з певних сортів зернових можуть просто шахраювати, додаючи барвники. Крім того, в деяких видах продукту є шкідливі добавки, які повинні підсилювати смак. Такі інгредієнти загрожують підвищенням вмісту цукру в крові. Тому чорний хліб краще замінити цільними злаками. В раціон можна додати кіноа, ячмінь, гречку, бобові, а також булгур, жито тощо. Ці продукти є джерелом складних вуглеводів, здатних перешкоджати різким коливанням глюкози в крові.

Be First to Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *