Press "Enter" to skip to content

Лимонний крем для бісквіта

Лимон – 1 шт.; вершкове масло – 200 г; вода – 250 мл; цукор – 175 г; курячі яйця – 2 шт.; пшеничне борошно – 60 г; ванілін – 2 г.

Із лимона зняти цедру, вичавити сік. У глибокій посудині з’єднати 250 мл води, 50 мл лимонного соку й 2 курячі яйця. Перемішати. Додати в суміш цедру одного лимона й цукровий пісок, перемішати.

Додати в крем просіяне борошно, перемішати до однорідної консистенції.

Поставити крем на водяну баню. Постійно помішуючи, довести його до загуснення. За консистенцією крем повинен нагадувати жирну сметану. Накривши крем харчовою плівкою в контакт, остудити його до кімнатної температури.

В остиглий крем частинами додавати розм’якшене вершкове масло, щоразу перемішуючи його міксером до однорідної консистенції. В результаті повинен вийти густий і однорідний лимонний крем.

Бісквітні коржі змочіть лимонним розчином (100 мл води, 3 столові ложки лимонного соку й 2 столові ложки цукру, ретельно перемішати) і змастіть кремом.

Be First to Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *